USPAVANKA ZA MALI DOM

Sjećate se one velike i dugoiščekivane kiše koja je zasula Mali dom baš na Uskrs. Jest, bila je čudo! Veeeeliko čudo. Tih dana puno vas upućivalo nam je poruke potpore i čini se da gotovo nema mjestašca u Hrvatskoj iz kojeg nije krenula bar jedna molitva da Bog pošalje kišu Malom domu. I poslao je. Bio je to blagoslovljeni dar svih vas.

No jedna video poruka koju su nam poslala djeca iz vrtića Potočić iz mjesta Jalžabet kod Varaždina posebno nas je dirnula. Odlučna dječja srca s tetom Sonjom Borščak svako jutro kad se okupe molili su za kišu u Malom domu. Ostatak dana učili su pjevati na svahiliju (kenijsku pjesmicu Jambo Bwana otpjevali su na kraju video klipa i obavezno poslušajte ovu raspjevanu ekipicu) i upoznavanju života ljudi u Africi. Izradili su afričko selo, kartu Afrike oblijepili životinjama te crtali afričke motive i predmete.

Afričko selo izradila su djeca iz vrtića Potočić iz Jalžabeta
Afričkog dječaka nacrtala je djevojčica iz Jalžabeta
Bubnjevi i afričke ogrlice 🙂

Tih dana, s tetom Sonjom, uputili su se i u mjesnu poštu kako bi svi zajedno uplatili veliku donaciju prijateljstva za Mali dom. Šarene narukvice ubrzo su ukrasile ručice naših velikih prijatelja, a oni su za kraj otpjevali i uspavanku Malom domu, ovaj put bila je to tradicionalna uspavanka iz Konga koji su otpjevali na jeziku lingala. Tako su naši mali prijatelji na svahiliju i lingali iako nisu ništa razumjeli, srčano pjevali i molili za dobro Malog doma.

 

Cijela ekipica došla je u poštu uplatiti donaciju za Mali dom
Stigle narukvice prijateljstva iz Afrike 🙂

 

Još jednu prekrasnu izvedbu pjesme Mshukuruni BwanaZahvaljujte Gospodinu na svahiliju (jeziku kojim govore djeca u Malom domu) poslao nam je zbor Osnovne škole Sijana iz Pule s profesoricom glazbe Irenom Giorgi.

 

Hvala vam svima! 

Mungu akubariki! 
(Bog vas blagoslovio!)

***
 Šarene narukvice prijateljstva »»
Šarene narukvice prijateljstva »»