AFRIKA U SREDIŠTU ZAPREŠIĆA

Dečki iz Zaprešića odjenuli su afričke plemenske boje

 

Dva svećenika misionara, Odilon Singbo iz afričke države Benin koji je u službi u zagrebačkoj župi Sv. Marka Križevčanina i naš misionar u Africi fra Miro Babić sudjelovali su prošle subote na ”Zvučniku”, glazbenom događanju koji organiziraju mladi iz crkve Sv. Ivana Krstitelja iz Zaprešića. Afrikanac je bio glavom i bradom, a fra Miro putem videa.

Afrički misionar u Hrvatskoj Odilon Singbo iz Benina održao je misu prije koncerta

 

Duhoviti i simpatični Odilon pozdravio je goste na domorodačkom jeziku, a zatim nastavio na tečnom hrvatskom. Govorio je kako “siromašna’ Afrika učini bogatim svakoga tko tamo ode čista srca te kako je radost života u Africi doista vidljiva.
Na fra Mirino pitanje kako se on kao misionar iz Afrike snašao u hrvatskom okruženju odgovorio je da se na početku teško priviknuo na europsku užurbanost, no danas se u Hrvatskoj osjeća kao kod kuće, obožava lokalnu kuhinju, a omiljeni su mu, kaže, riba i ćevapi. Fra Miro je priznao kako mu u Africi ipak nedostaju burek i baklava.
Fra Mirin mini-intervju možete pogledati na ovom videu:
Zbor mladih ”Stijene” pjevao je za Mali dom
Povod cijelog događanja bio je humanitarni koncert koji je zbor mladih ”Stijene” održao u prepunoj kripti crkve Sv. Ivana Krstitelja. Pjesmom su plovili od Afrike do Dalmacije, a dio afričkih duhovnih pjesama Kumbaya i Siyahamba u divnoj izvedbi zbora ”Stijene” možete poslušati na video klipu:
Mladi iz Zaprešića,
najiskrenije hvala što ste naš Mali dom smjestili u vaša velika srca i darovali nam svoje vrijeme, dobru volju, talente i večer prepunu osmijeha i ljudske topline.
I mi ćemo jedan ples na afričkoj nedjeljnoj misi posvetiti vama!
Mali dom
***