Druženje s misionarom fra Mirom Babićem u Dubrovniku

”Ovakve vrućine nema ni u Africi!” 🙂

U habitu i japankama, s prilično dugom kosom i bradom, naš misionar fra Miro Babić dočekao je ekipu Nove TV, emisije IN Magazin, u prekrasnom ambijentu franjevačkog samostana u Dubrovniku. Htjeli su s njime razgovarati prije večernje mise koju je te nedjelje imao u dubrovačkoj katedrali. Iznenadila ga je, kaže, vrućina u Hrvatskoj, jer takve nema ni usred Afrike.

Pogledajte ovaj simpatični prilog i upoznajte našeg vedrog misionara, ako ga već niste upoznali…

 

 

Nakon putne 4 godine predanog rada u misiji koju vodi na području centralne Kenije fra Miro je konačno došao na svoj godišnji odmor. Proteklu nedjelju, 6. kolovoza, nakon Oluje i blagdana Gospe Snježne, predvodio je misu i tom prilikom donio atmosferu Afrike u Grad.
Zaplesao je lagano već na početku mise, onako kako to u drvenim crkvicama redovito čine njegovi sumještani u Africi, vjernici u staroj dubrovačkoj katedrali su ga prvo u čudu gledali, a onda prihvatili ritam i zapljeskali.

Nakon mise svi su ispred katedrale mogli nabaviti afričke narukvice prijateljstva koje su s fra Mirom stigle iz Malog doma. Putem ovih veselih šarenih narukvica već nekoliko godina pomažemo život napuštene i bolesne djece koja odrastaju u sirotištu u kojem je svako odbačeno dijete dobilo šansu živjeti u velikoj sretnoj obitelji koju je s njima stvorio fra Miro.

Puno je ljudi toga dana u Dubrovniku došlo poslušati fra Mirinu priču i pružiti mu ruku.

Tereza Buconić organizirala je druženje s fra Mirom Babićem u Dubrovniku

A ovo na slici s fra Mirom je Tereza Buconić, studentica politologije iz Dubrovnika, koja je najzaslužnija za njegov dolazak u Grad. Hvala ti, Tereza, na divnoj organizaciji,  sjajnim pomagačicama Matei, Ani i Nikolini koje si okupila, na svoj vašoj dobroj volji, trudu i osmijesima koje ste poklonile ljudima koje ste dočekale toga dana.

Hvala don Stanku Lasiću i don Marinu Lučiću koji su fra Miru primili u katedrali i hvala fratrima sa Straduna koji su ga ugostili i dali mu prenoćište.

 

Misa u katedrali…

 

Narukvice prijateljstva ispred katedrale…

Ove anđelčiće koji su se udobno smjestili uz narukvice iz Malog doma izradila je studentica Tereza Buconić

I jedna djevojčica rođena u Keniji koja danas zahvaljujući mami Ivi odrasta u Hrvatskoj došla je pomoći svoje vršnjake u Keniji

Narukvice Malog doma u Grooodu, kako bi rekli Dubrovčani

Dvije prijateljice Malog doma, Tereza Buconić i Sasha

Tri ambasadorice Malog doma: Tereza, Matea i Ana

Tereza sa svojom mamom

Tereza Bucnonić

Tereza i narukvice Malog doma

Druženje s fra Mirom u Dubrovniku popratilo je niz lokalnih portala te Dubrovačka biskupija. Hvala vam svima što ste pomogli da se prenese ova afrička priča.

DUBROVAČKI VJESNIK »

LIBERO PORTAL »

DULIST »

DUBROVNIKNET »

DUBROVAČKA BISKUPIJA »

 

A evo kako su fra Miru ispratila djeca iz Malog doma kada je krenuo na put u Europu…

/p>