FRA MIRO I BAKA MIRIAM

Područje ove misije uvijek izgleda kao raj na zemlji. Kristalno sunce sakrije se samo poslijepodne za vrijeme jakih tropskih pljuskova koji ovih dana redovito padaju. Zato je priroda ovako prekrasno zelena, spremišta vode puna, ali i putevi zbog blata jedva prohodni.

I starica Miriam u petak je uživala na suncu sjedeći ispred svoje kuće od zemlje i lima. Bila je i posebno radosna jer znala je da taj dan fra Miro dolazi posjetiti je. Nema veze što živi na osami i jedva uspije pognute kičme napraviti par svega koraka oko svoje kuće, baka Miriam je inače lijepo dotjerana – ogrlica s perlicama u veselim afričkim kombinacijama, šarena marama tradicionalno zavezana preko haljine.

 

I stigao je ”father Miro” s paketom hrane iako je njegov terenac taj dan turbo zaglavio u blatu. Dok je čekao da se skupe ljudi iz sela koji će mu pomoći da se izvuče iz blata, čašica razgovora na Kikuyu jeziku s vremešnom staricom taman je dobro sjela. Čim je pristiglo nekoliko seljana, uprli su svi skupa i izvukli i ovaj put fra Miru. I tako će biti i sljedeći put.

 

 

 

 

 

Pozdrav svima iz Afrike!!!