Mali dom na Špancirfestu

 

7-godišnja Matilda poželjela je tu večer upoznati misionara fra Miru Babića, ona je inače jedan od najmlađih volontera Malog doma. Uz svoju tetu Sunčicu Biškup koja je volontirala u Africi, puno je čula o Malom domu.

A jedna Marina raspitivala se posebno za afričku djevojčicu Marthu Wanjiru o čijem školovanju brine već treću godinu.

Stigla je naša super baka iz Koprivnice, gđa Marijana, koja za djecu Afrike šiva torbe i haljinice te prikuplja školski pribor, pa onda sjajna teta Sonja koja s djecom iz vrtića Potočić u Jalžabetu neumorno bodri Mali dom.

Svratio je Krešo, fra Mirin drug iz bolničke sobe, obojica su naime 2011. muku mučili s operacijom koljena pa je bilo lakše kad imaš nekoga s kim ćeš tu muku podijeliti. I Zdenko, dječak iz kvarta s kojim je fra Miro odrastao, ovaj put došao je sa svojom novom obitelji. On je sada veliki tata, kao i naš misionar.

I još tisuću divnih ljudi koji su svratili i ponijeli narukvice Malog doma. Puno, puno dobre volje, lijepih priča i druženja skupilo se tu večer oko djelića Malog doma na Špancirfestu.

Inače za vrijeme svog boravka u Varaždinu fra Miro Babić je sudjelovao i na Međunarodnoj sportsko-obrazovnoj konferenciji i pričao o svojem afričkom projektu škole za siromašnu djecu koju obrazuje pomoću kumova, a najveći broj njih upravo je iz Hrvatske. Varaždinska županija pokazala je volju pomoći ovoj misiji mogućom donacijom otpisane, no još uvijek upotrebljive opreme iz varaždinske bolnice i lokalnih zdravstvenih centara.

Dragi ljudi, primite našu najdublju zahvalu za gostoprimstvo i sve ovo dobro koje ste nam uputili!

 

Dva druga iz Visočkog franjevačkog sjemeništa, obojica Afrikanci, jedan Afrikanac u srcu, fra Ivica Studenović, i drugi misionar u Africi, fra Miro Babić, sudjelovali su na Međunarodnoj sportsko-obrazovnoj konderenciji u Varaždinu

Na Međunarodnoj sportsko-obrazovnoj konferenciji i fra Miro Babić pričao o svojem afričkom projektu škole za siromašnu djecu koju obrazuje pomoću kumova, a najveći broj njih upravo je iz Hrvatske

Varaždinska županija pokazala je volju pomoći ovoj misiji mogućom donacijom otpisane, no još uvijek upotrebljive opreme iz varaždinske bolnice i lokalnih zdravstvenih centara