Oproštaj s fra Mirinim tatom

fra-miro-babic-majka-jela-otac-ivo-babic-okucani

Fra Miro Babić mamom Jelom i tatom Ivom 2013. godine kada je bio na odmoru u Hrvatskoj

 

Dragi prijatelji, javljamo vam da je ovog ponedjeljka u misiju u Keniji fra Miri stigla tužna vijest da je njegov tata Ivo preminuo. Gospodin Ivo Babić bio je nadomak 79. godine, a fra Miro je bio njegov najstariji sin, sa suprugom Jelom Ivo je podigao četvero djece – tri sina i kćer.

Ova fotografija na kojoj je fra Miro s roditeljima snimljena je prije tri godine kada je zadnji put bio na godišnjem odmoru u Hrvatskoj. Prije nekoliko dana baš putem ove zajedničke fotografije fra Miro je svojoj mami čestitao Majčin dan:

”Sretan ti Majčin dan mama, oprosti što me nema dugo doma, ali ti mene razumiješ, zato i jesi najbolja mama”, napisao je tada na svom Facebook profilu.

Naime misionari odlaze na dopust svake tri godine i ove 2016. ponovno je bio njegov red za odmor, no zbog posla u misiji kojeg jednostavno nije mogao odgoditi, fra Miro je svoj odlazak u obiteljski dom odgodio za sljedeću godinu dok završi školu i smještaj za djecu za koju brine u misiji te dok još jednu crkvu stavi pod krov. Požrtvovno i neodgodivo on služi svoj poziv misionara u Africi no jednako tako nadao se da će njegov tata imati snage i dočekati još jedan njihov susret. No ovog svibnja baš na blagdan Duhova Gospodin ga je pozvao u svoje vječno kraljevstvo.
Nema veze koliko si odrastao i jesi li svećenik, misionar, kada ti stigne vijest da ti je roditelj otišao put Neba, tvoje srce postaje dječje i pati jer se treba oprostiti sa svojim životnim osloncem. Zagrljen s braćom Berislavom i Vinkom, sestrom Ivanom i majkom Jelom, fra Miro će izmoliti molitvu za pokoj duše svoga tate.

Gospodin Ivo bit će pokopan u petak 20. svibnja u 14 sati na mjesnom groblju u Okučanima gdje se fra Mirina obitelj nastanila prije dvadesetak godina kada su kao izbjeglice stigli iz Bugojna.

Sve vas dragi prijatelji pozivamo da iz svog srca i vi uputite molitvu.