U posjetu katoličkim misijama u Africi

igor-andreja-roko-kabic-afrika-26

 

”Gospodine, ovu torbu moramo otvoriti radi sigurnosnih razloga”, rekli su na aerodromu u Zagrebu i locirali sumnjivog ”putnika” među hrpom školskog materijala. HNS-ova lopta, dar djeci Malog doma pravila je pomutnju i zahtijevala dodatni pregled na sva 3 aerodroma koliko su Roko, Andreja i Igor Kabić prešli na putu do Malog doma. Ova obitelj iz Zagreba odlučila se ove godine za malo drugačiji odmor od onog ustaljenog na Jadranu, na njihovom dvotjednom putu kroz Afriku posjetili su hrvatske katoličke misije u Ruandi i Keniji.

Sve je počelo s Couchsurfingom u kojem Andreja i Igor sudjeluju već niz godina pa su tako jednom u svom zagrebačkom domu ugostili i Kenijku iz Nairobija koja ih je pozvala da je posjete kada ih put donese u Afriku. Putem couchsurfinga saznali su  za Patricka, dobronamjernog čovjeka iz Ruande koji u glavnom gradu Kigaliju vodi sirotište za djecu, a u svojem skromnom stanu ugošćuje i putnike putem couchsurfinga.

Tako su Andreja i Igor te njihov 10-godišnji sin Roko odlučili krenuti put Afrike, no prije toga kontaktirali su našeg fra Miru Babića u Keniji i fra Ivicu Perića misionara u Ruandi i poželjeli posjetiti naše misije. S nama volonterima dogovorili su što bi bilo najkorisnije prikupiti i ponijeti, a mi smo ih što se tiče Malog doma dobro natrpali.

Dvije velike torbe školskog pribora i odjeće ostavili su u Kigaliju u sirotištu njihovog prijatelja Patricka, zatim tjedan dana proveli u Kivumu s fra Ivicom i potom stigli u Keniju u Mali dom s ogromnom torbom u kojoj su uspješno donijeli HNS-ovu loptu. Roko i Igor odmah su uskočili u utakmicu s dečkima iz Malog doma koji su ih spremno dočekali u hrvatskim dresovima.
Jedan takav dres donijeli su i dječaku Vincentu iz St. Francis škole, poslali su mu je kumovi, obitelj Brajković iz Sesveta, koji već tri godine pomažu ovog dječaka, inače najboljeg učenika na generaciji, a tata obitelji Brajković, Igorov je kolega s posla.

Evo njihove foto priče koju su zabilježili za svog boravka u Africi.

 

RUANDA

igor-andreja-roko-kabic-afrika

igor-andreja-roko-kabic-afrika-1

igor-andreja-roko-kabic-afrika-2

igor-andreja-roko-kabic-afrika-3

igor-andreja-roko-kabic-afrika-4

igor-andreja-roko-kabic-afrika-6

igor-andreja-roko-kabic-afrika-7

igor-andreja-roko-kabic-afrika-8

igor-andreja-roko-kabic-afrika-9 igor-andreja-roko-kabic-afrika-10

 

MALI DOM – KENIJA

igor-andreja-roko-kabic-afrika-20

igor-andreja-roko-kabic-afrika-21

igor-andreja-roko-kabic-afrika-23

igor-andreja-roko-kabic-afrika-18

igor-andreja-roko-kabic-afrika-19

igor-andreja-roko-kabic-afrika-22

 

Priprema i ručak s Patrickovom obitelji

igor-andreja-roko-kabic-afrika-11

igor-andreja-roko-kabic-afrika-12

 

Ručak s fra Ivicom Perićem i volonterima u misiji u Ruandi »»

igor-andreja-roko-kabic-afrika-5

 

Ručak s fra Mirom Babićem i djecom u Malom domu

igor-andreja-roko-kabic-afrika-16

igor-andreja-roko-kabic-afrika-15

igor-andreja-roko-kabic-afrika-17

 

U Masai plemenu…

igor-andreja-roko-kabic-afrika-25

igor-andreja-roko-kabic-afrika-24 igor-andreja-roko-kabic-afrika-26