60 SVJEĆICA NA TORTI I DAROVI ZA MALI DOM

 

Roland Klein Koblenz Small Home Kenya
Profesor iz Njemačke, Roland Klein, proslavio
60-ti rođendan akcijom za Mali dom koju je organizirao sa svojim prijateljima na rođendanskom partyju u Koblenzu

 

Prijateljstvo srednjih škola – Franjevačke klasične gimnazije iz Visokog u BiH koju je kao sjemeništarac pohađao naš misionar fra Miro Babić i srednje škole iz Koblenza u Njemačkoj doveli su do ove rođendanske proslave u kojoj su gosti umjesto slavljenika darovali Mali dom.
Profesor Roland Klein koji u školi predaje tri predmeta i to – glazbu, tjelesni i politiku, u svoje slobodno vrijeme rado uči hrvatski jezik, a njegov njegov kolega i prijetalj iz visočke gimnazije, fra Ivica Studenović, kaže da Rolandu hrvatski izvrsno ide. Fra Ivica je Rolandu ispričao i o Malom domu i svom subratu fra Miri s kojim je prolazio tinejdžerske dane u sjemeništu u Visokom: zbog rata su otišli u izbjeglištvo, pa su novicijat proveli u Bariju, studirali u Sarajevu i Zagrebu, a onda je fra Ivica završio grčki i latinski i vratio se kao profesor u visočku gimanziju, dok je fra Miro zapucao u Afriku. Fra Ivica dosta brine o svom bratu misionaru pa tako i njegovi školarci sponzoriraju čak dva svoja vršnjaka (»») u afričkoj misiji u kojoj fra Miro služi, a priča o Malom domu, u lekciji iz hrvatskog, stigla je i do gospodina Kleina.

Ovog ljeta šezdesetak uzvanika dobili su pozivnicu za rođendanski party povodom jubilarnog 60-og rođendana, a prof. Klein zamolio je prijatelje da umjesto lijepo umotanih poklona, svi skupa, novčanim prilozima daruju sirotište za bolesnu djecu u Keniji koje će Roland jednog dana, kada stupi u mirovinu i posjetiti. Njegova rođendanska želja se ispunila pa se tako u kutiji našao veliki dar u iznosu od dvije tisuće eura kojeg su poslali u Afriku.

 

Roland Klein Koblenz Small Home Kenya

 

Dragi Rolande, napisat ćemo vam na hrvatskom, hvala vam što ste nam prijatelj i misionar Malog doma. Sretan vam i blagoslovljen rođendan! Čekamo vas u Africi! 🙂
 Pozivnica za rođendanski party

 

Roland je prijateljima pokazao i prilog o fra Miri Babiću i Malom domu

”Miro – der Mensch aus Afrika”

 

Ovaj prilog u izvornom nazivu ”Sve je to Afrika” snimili su reporteri Krešo Raguž i Zoran Marinović, na hrvatskom jeziku možete ga pogledati ovdje: SVE JE TO AFRIKA »»