Sajmovi u Visokom i Korčuli te dječja olimpijada u Bjelovaru… sve u znaku Malog doma

fra-ivica-studenovic-franjevacka-gimnazija-visoko-mali-dom

 

Ovim putem i našom već poznatom ”afričkom brzinom” želimo zahvaliti mladim ljudima koji su trčali, plesali, pjevali, prodavali, pekli kolače, izrađivali suvenire… sve kako bi prikupili donacije za Mali dom. A hvala i onim malčice starijima pod čijom su palicom sve to izveli.

 

Afrička tradicija u visočkoj Gimnaziji

Fra Ivica Studenović inače fra Mirin frend iz školskih dana, a danas profesor latinskog i grčkog u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom u BiH (koju su pohađali fra Ivica i fra Miro) s kolegama profesorima i učenicima Gimnazije već treću godinu zaredom organizira božićni sajam, a prikupljene priloge upućuju na jednu adresu – u naš Mali dom.
Hvala ti fra Ivice na podršci, baš si pravi drug!
Hvala svim tvojim kolegama, učenicima i dobrim ljudima koji su nam uputili donacije:
fra Pavo Vujica, profesor Franjevačke klasične gimnazije iz Visokog
Treći franjevački svjetovni red iz župe Busovača
Učenici Franjevačke gimnazije koji su uputili vlastite priloge
Frama Međugorje
Gospođa iz Švicarske
Mladi fratri – fra Ivan Pilić i fra Emanuel Radić

fra-ivica-studenovic-franjevacka-gimnazija-visoko-mali-dom-2

fra-ivica-studenovic-franjevacka-gimnazija-visoko-mali-dom-3

fra-ivica-studenovic-franjevacka-gimnazija-visoko-mali-dom-4

fra-ivica-studenovic-franjevacka-gimnazija-visoko-mali-dom-7

fra-ivica-studenovic-franjevacka-gimnazija-visoko-mali-dom-8

 

Iz Korčule s ljubavlju

Malo južnije, pod divnim korčulanskim suncem vjeroučitelj Duje Runje poveo je svoje mlade Korčulane da u vrijeme Božića razvesele sumještane razigranim srcima, kuhanim vinom i mirisnim kolačima. Prekrasne fotografije koje su nam poslali ispričale su jednu divnu priču o mladim ljudima s Korčule koji su poručili da su nam bliski i da su prijatelji na koje možemo računati.
Dragi Duje (p.s. na fotografiji iza ”teće” s kuhanim vinom), hvala tebi i svim tvojim učenicima o čijem odgoju brineš, hvala vam što ste došli u naš život!
Zahvaljujemo Župi sv. Marka i Caritasu iz Korčule!

duje-runje-korcula-sv-marko-mali-dom-afrika-2
duje-runje-korcula-sv-marko-mali-dom-afrika-3 duje-runje-korcula-sv-marko-mali-dom-afrika-4duje-runje-korcula-sv-marko-mali-dom-afrika-5duje-runje-korcula-sv-marko-mali-dom-afrika-6duje-runje-korcula-sv-marko-mali-dom-afrika-7

 

Jedna mala olimpijada s veeeelikim srcem

Uoči Božića javio nam se Ivan Nikolić iz Rovišća. Ivan je suosnivač sportske akademije Mali olimpijac» u Bjelovaru u kojoj djeca kroz igru i druženje razvijaju vještine i sposobnosti . A svake godine Mali olimpijac organizira humanitarnu božićnu olimpijadu na kojoj djeca od 4-10 godina demonstriraju roditeljima vještine koje su savladali. Svaku tu olimpijadu ujedno iskoriste kako bi prikupili dobrovoljne priloge i njima pomogli nekome, a ove godine odlučili su ih darovati sirotištu Mali dom u Africi.
Njih stotinu i trideset malih olimpijaca s roditeljima, bakama, djedovima i prijateljima su jedna velika olimpijada dobrote.
Jednako toliko zagrljaja šaljemo tebi Ivane i svim tvojim velikim olimpijcima!
Ivan Nikolić inače je diplomirao kineziterapiju odnosno liječenje pokretom. Dragi Ivane, nadamo se da će te put jednog dana dovesti u Afriku pa da i mi, djeca iz Malog doma, s tobom organiziramo olimpijadu.

ivan-nikolic-akademija-mali-olimpijac-bjelovar-mali-dom-afrika-3 ivan-nikolic-akademija-mali-olimpijac-bjelovar-mali-dom-afrika-5 ivan-nikolic-akademija-mali-olimpijac-bjelovar-mali-dom-afrika ivan-nikolic-akademija-mali-olimpijac-bjelovar-mali-dom-afrika-1

ivan-nikolic-akademija-mali-olimpijac-bjelovar-mali-dom-afrika-2

 

Iz Visokog, Korčule i Bjelovara u Afriku su stigle donacije u vrijednosti 22.000 kuna koje će u sljedećem periodu olakšati svakodnevnu borbu misionara fra Mire Babića za život napuštene bolesne djece u sirotištu Mali dom.

Polako se spremamo za novi zadatak – Mali dom učiniti malo većim i sagraditi novu spavaonicu jer nam mjesta i kreveta ponestaje.

S vama, dragi naši prijatelji, možemo sve.

 

duje-runje-korcula-sv-marko-mali-dom-afrika-1