Skateboard umjesto nožica koje ne hodaju

mali-dom-bauerfeind-skateboard-2

 

Kada je u kolovozu ove godine u Mali dom došao Nijemac Daniel Martin, zaposlenik tvrtke Bauerfeind koja je odlučila djeci ovog sirotišta izraditi proteze i pomagala, među ostalom djecom upoznao je Jeremiahu. Daniel je inače donio protezu za djevojčicu Jane »» te je u nekoliko dana koliko je boravio u našoj misiji imao zadatak naučiti djevojčicu hodati s protezom koja ima koljeno, jer nije baš tako jednostavno kako izgleda. Dok je Jane vježbala, sva djeca su je pozorno pratila, a među njima i nepokretni dječak na skateboardu koji se spretno rukama odgurivao i tako kretao.

Jeremiah je u Mali dom stigao prije 3 godine, sa svojih osam-devet godina, cijeli život u stvari je proveo u kokošinjcu gdje su ga roditelji držali jer se s njime nisu znali nositi. Do dolaska u Mali dom Jeremiah nije imao kontrolu nad fiziološkim funkcijama, mislili smo da nema tu sposobnost, no on u stvari nitko ga nije naučio.
U sirotištu je prvi put dobio kolica, bila su to teška željezna kolica koja su njemu svejedno otvorila sasvim novi svijet. No kako je prije nekog vremena u Mali dom stigao i jedan skateboard Jeremiah je na ovom malom prijevoznom sredstvu pronašao novu i jednostavniju mogućnost za kretanje, koja je njemu pojednostavila odlazak na wc jer na skateboardu je samostalniji i lako mu je ”uklizati” u wc kabinu s čučavcem kakav djeca imaju u Malom domu.

Joel je čekao ortopedsku cipelu. I nju je donio Daniel, ali mu nažalost nije odgovarala pa su je morali vratiti u sjedište firme u Dubaiju i prilagoditi.
Ovaj mjesec fra Miro se na vratima Malog doma pojavio s velikim paketom koji je doputovao iz Dubaija, stigle su ortopedske cipele za Joela koje su ovaj put savršeno pristale, još 15-ak pari za ostalu djecu, šamponi i sapuni, nešto slatkiša, a među njima sakrio se i jedan skateboard koji je svom malom prijatelju u Malom domu poslao Daniel.
Odmah su se dečki skupili, izučavali ilustracije na ploči, provjeravali kotačiće. Kao što bi učinili svi dečki na ovome svijetu.

mali-dom-bauerfeind-skateboard

mali-dom-bauerfeind-skateboard-4

mali-dom-bauerfeind-skateboard-1

mali-dom-bauerfeind-skateboard-3

joel-mali-dom-bauerfeind

fra-miro-babic-duh-afrike-svjetlo-rijeci-mali-dom-5

Željko Nujić iz tvrtke Bauerfeind boravio je u Malom domu u svibnju ove godine i uzeo mjere svoj djeci kojoj trebaju pomagala

PROČITAJTE: Biti nekome životni oslonac »»

mali-dom-bauerfeind-skateboard-5

Željko Nujić iz Bauerfeinda i Jeremiah iz Malog doma

jeremiah-mali-dom-2

jeremiah-mali-dom

Jeremiah kada je stigao u Mali dom prije 3 godine

jeremiah-mali-dom-1

 

fra-miro-babic-mali-dom-bauerfeind-donacija2

Daniel Martin iz tvrtke Bauerfeind i Jane iz Malog doma

fra-miro-babic-mali-dom-bauerfeind-donacija4

Najlakše je kad fra Miro, Jane i Daniel vježbaju skupa

fra-miro-babic-duh-afrike-svjetlo-rijeci-mali-dom-2

Fra Miro i Jeremiah

Pogledajte priču o Jane

Djevojčica bez noge dobila je novu šansu »»