Svi su danas dobili bar olovku!

 

Veliki tjedan započeli smo velikim milosrđem prema najmanjima. U školi ”Lari” s 800 učenika danas nitko nije ostao bez olovke i gumice, nekoliko bojica i platnene pernice, a oni najbolji dobili su torbe.

Nismo htjeli odvajati dobre učenike od lošijih jer neki jednostavno nikada neće biti najbolji, no početak je škole i željeli smo djecu potaknuti da budu još bolji, pokazati im da se trud nagrađuje i otvara nova vrata. Najsretniji bi bili kada bi imali torbe za svu djecu no i ove koje smo danas podijelili stigle su u Afriku zahvaljujući gospođi Marijani Janeković iz Koprivnice.

Sjećate se naše super – bake, o njoj smo pisali još 2015. godine (Baka koja nam šiva haljinice za Afriku ») kada je tek pokrenula veliku akciju koja traje sve do danas i širi se upravo među najmlađima jer glavni pomagači bake Marijane su djeca iz osnovnih i srednjih škola iz Koprivničko-križevačke županije. Ona je vrijedno šivala pernice i torbe, a djeca su ih oslikali. Tako je svaka torba postala unikatno djelo u koje je utaknuto puno ljubavi i suosjećanja za svoje daleke vršnjake.

Torbe i pernice nisu stigle prazne već s prikupljenim školskim priborom koji su nam također uspjeli poslati. Sve je to gospođa Marijana brižno organizirala i pomogla da dođe do nas. Jer poslati paket u Afriku gotovo je nemoguća misija. Transport je preskup i najčešće skuplji od samog paketa. Cijena slanja paketića od samo 2 kg u Keniju je čak 210 kuna.

No ove stvari stizale su kroz dulje vrijeme u torbama volontera, te radnika tvrtke Podravka. Koprivničku tvrtku koja je nedavno izgradila svoj prvi pogon u Tanzaniji te sada proizvodi afričku Vegetu, gospođa Marijana, inače susjeda, zamolila je da nam pomogne u prijenosu stvari. A na molbe naše bake nitko ne može ostati imun pa se tako stvorila cijela organizirana skupina koja je pernice, olovke, mirisne gumice dopremila u našu misiju, udaljenu od ceste, dućana i lakšeg života. Stigao je školski pribor koji je izazvao neopisivo oduševljenje među učenicima. U svakoj pernici skrivao se i jedan bombončić.

Danas, pred uskršnje praznike, kada se djeca razilaze kućama, stigli su roditelji u školu i svi zajedno svjedočili smo velikom milosrđu koje ste učinili prema nama.

 

 

 

Ovo su škole i klubovi koji su pomogli gospođi Marijani u izradi torbi i prikupljanju školskog pribora:

OŠ Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice,
Gimnazija Fran Galović iz Koprivnice,
Srednja skola Koprivnica,
Srednja skola Ivan Seljanec iz Križevaca,
Dječji vrtić Smiješak iz Koprivnice,
OŠ “Prof. Blaž Mađer” Novigrad Podravski,
Područna škola Gotalovo,
OŠ Ludbreg (produženi boravak 2. razreda),
Klub Mariska iz Koprivnice

Hvala vam!!!

 

Veliki dan u našoj školi!

 

I tu priča ne staje

Već sada u radionici bake Marijane nastaju nove hajinice koje će sljedeći put, možda opet uz pomoć tvrtke Podravka, stići u Afriku, uz još jedan simpatični dodatak. Naime, uz haljina baka Marijana svakoj djevojčici šiva i lutkicu.

 

🙂